rillaarse bikers
rillaarse bikers

11 - 12 April, 16de MTB Weekend Happening

mtbweekendDe volgende editie van ons jaarlijkse MTB Weekend zit er weer aan te komen. We bestaan als club ondertussen al 24 jaar, maar het is niet omdat we pas volgend jaar onze "zilveren jubilee" vieren, dat we dit jaar op onze lauweren gaan rusten en er minder een sportief feest van zouden maken.  Wat valt er weer te verwachten? De alomgekende ingrediënten: dag- en nachtritten op zaterdag (25-40-67km), ritten en marathonafstanden op zondag (25-35-45-56-68-85km).

Wat is er niét nieuw: de après-bike met de alomgekende alcoholische en minder alcoholische opkikkers voor na de rit, de bewaakte fietsparking, de douches, de parking, onze pechdienst, ...

Wat is er wèl nieuw?  Bevoorrading voor iedereen, joehoe! ;-) Bij deze nog eens excuses voor sommige bikers vorig jaar, jullie hadden ons toen goed liggen door net iets teveel vriendjes mee te brengen.  Maar een Rillaarse Biker heb je geen tweemaal liggen.  De bikers vd 56 passeren 2x, de nog langere afstanden schuiven 3x aan voor spijs en drank. Voor de nachtrijders op zaterdag bakken we van het jaar verse pannenkoeken bij hun bevoorrading. 

Wat is er verder nog nieuw?  Het parcours! Jawel, ook na 24 jaren vinden onze parcoursbouwers dat het toch nog anders, beter en leuker kan.  En geloof ons vrij, als ze zondagnamiddag de pijlen terug gaan oppikken, vloeken ze vast bij het zien van "dat ene paadje" dat ze over het hoofd gezien hebben (en dus op de shortlist voor 2016 zal komen).  De kortere afstanden zijn zeker doenbaar voor iedere recreant, de langere afstanden vergen al wat meer (tot veel meer) conditie.  Onze 85km is dit jaar een staaltje zelfkastijding van maar liefst meer dan 1200 positieve hoogtemeters (de optimisten onder jullie hebben al snel uitgerekend dat dit op het vlak van afdalen ook ... juist ja).  Voor sommigen dus een goede test voor sportieve doelen in de zomer, voor anderen een doel op zich ;-)

Genoeg gezeverd: voor deze weken, nog veel bikeplezier bij de TT's van de collega's ... en tot het weekend van 11-12 april !